Es sveicu visus, kuri nav vienaldzīgi pret tehnisko un ne tikai rokdarbi.
Es gribu jūsu uzmanībai pievērst antenas variantu digitālās apraides tālai uztveršanai. Protams, manā izstrādājumā nav nekā principiāli jauna, taču varbūt kādam noder ideja par pastiprinātāja apvienošanu ar antenu. Harčenko antena galvenokārt tiek piesaistīta ar mazu izgatavošanu, labu atkārtojamību, pietiekamu platjoslas pieslēgumu, pienācīgu pastiprinājumu (ar reflektoru norādīta līdz 9dB, bet man joprojām nav ko izmērīt). Manuprāt, tas darbojas labāk nekā pazīstamais “žāvētājs”.
Tātad, par iemesliem, kas pamudināja uz vēlmi radīt šo darbu. Protams, mūsu pilsētā ir tornis, ar kuru tiek pārraidīts pirmais “ciparu” multiplekss, un apsolu iekļaut otro (nu jau divus gadus), bet es, tāpat kā daudzi, gribu šeit un tagad. Kaimiņpilsētā otrais iepakojums jau sen ir iekļauts, taču, protams, tas netiek pieņemts iekštelpu antenā, bet ārējā - arī bez pastiprinātāja. Man dārzā bija šāda antena, nesen es to apdāvināju kaimiņam apmaiņā pret materiālu, tāpēc bija iespēja parādīt, kā es to daru.
Iestudējumam nav nepieciešami materiāli ar ļoti lielu trūkumu, pat ja viss iznāk lētāk nekā rūpnīcā, nemaz nerunājot par superreklāmām ar solījumu saņemt 80 (?) Kanālus (ir daži, es lasīju par šo izkrāpšanu).
Materiāli:
1. Kabeļa garums 4x16mm² - 1,5m.
2. Stieples gabals SIP - 1,5-2m.
3. Loksnes alumīnijs 1-1,5 mm biezs. 60x200mm. (Es izgriezu no vecas pannas)
4. Antenas pastiprinātājs no "žāvētāja".
5. Skavas antenas piestiprināšanai pie masta.
6. Silikona hermētiķis
7. Un, protams, kabelis un kontaktdakša.
8. Maza lodēšanas kārba.
9. M5 skrūves (iegrimis galviņā) ar uzgriežņiem un paplāksnēm - 2 gab.
Rīki:
1. Hacksaw
2. Metāla šķēres
3. Urbis (es lietoju rokasgrāmatu)
4. Urbji 1,5 un 5mm.
5. Iesniedziet personisku vai vienkāršu failu.
Pirmkārt, mēs skaitām savu antenu. Īpaši netraucējot, es paņēmu datus par mani interesējošajām frekvencēm no. Manā pilsētā tā ir 602 MHz (37 kanāls) pirmā pakete un 770 MHz (58 kanāls) solītā otrā. Mani interesē kaimiņu dati -546 MHz (30 kanāli), otrā un 498 MHz (24 kanāli) dati par otrajiem multipleksiem, tāpēc es uz tiem izveidošu antenu. Iegūtās frekvences vai drīzāk vidējā frekvence tika aizstāta tiešsaistes kalkulatorā no un saņemti nepieciešamie izmēri.
Nākamajā posmā mēs sagatavojam materiālu - noņemiet kabeli
un SIP par pliku vadu.
No vecās pannas mēs izvelkam alumīnija loksnes gabalu.
No kabeļa serdes 16 mm² (ø5,1 mm) mēs izmantojam knaibles, lai saliektu “astoņas” antenas.
Mēs izgatavojam G8 krustojuma pārklāšanos, slīpējot pusi diametra ar failu.
Kniebēm savienojuma punkti ir urbti ø1mm.
Mēs kniedējam alumīnija kabeļu sloksņu savienojumu ar platumu 7 mm, garumu 50 (ar rezervi).
Mēs saliekam sloksnes tā, lai pastiprinātāju varētu piestiprināt pie tām ar skrūvēm.
Sloksnēs mēs urbjam caurumus ø5mm skrūvēm, kas nostiprina pastiprinātāju, aptuveni runājot vietā, izmantojot pašu pastiprinātāju kā veidni, saglabājot 10 mm attālumu (vai neatkarīgi no tā, kas tiek aprēķināts) starp plāksnēm. Caurumi, kas iegremdēti līdz 7 mm diametram (ieskrūvētas skrūves galvas diametrs).
Nākamo soli es sauktu par pastiprinātāja ņirgāšanos.
Pastiprinātājs šajā dizainā nav greznība, bet gan līdzeklis, lai caur kabeli novirzītu vāju signālu, kurā tas vājinās pirmajā metrā, uz uztvērēju.
Tā kā viņš izmēru ziņā neiederējās savienojuma kārbā un bija nepieciešams to ievietot, viņa malas un standarta kabeļa stiprinājums bija vienkārši barbarisks - metāla šķēres - sagrieztas vajadzīgajā izmērā, un dēļa centrā tika urbts caurums pašvītņojošajai skrūvei. Šīs izpildes laikā netika ietekmēti pastiprinātāja dzīvībai svarīgie orgāni.
Antenas atstarotājs tiek izgatavots arī pēc tiešsaistes aprēķiniem. Rāmji ir saliekti no tā paša kabeļa serdeņa kā antena. Lielais rāmis ir izliekts reflektora konstrukcijas izmēros, un mazais ir paredzēts, lai antenu piestiprinātu pie masta, antenas loksnes stiprinājumiem (metāla izolatoriem) un, starp citu, palielinātu režģa stingrību.
Rāmjus savstarpēji savieno alumīnija sloksne, kam seko gofrēšana ar knaibles.
Mēs iegūstam šādu konstrukciju:
Režģis ir izgatavots no atsevišķiem SIP vadiem, pārmaiņus apņemot rāmju garās malas ar 10 mm soli.
Lai saglabātu režģa piķi un izmēru (pievilktu smilšu pulksteņa atstarotāja malas), es iesaku izgatavot veidni no 10 mm sliedes, zāģējot tajā izgriezumus rāmju izmēriem. Pēc kāda brīnuma vecā veidne mani saglabāja (divus gadus tā kalpoja kā odere zem kumodes), tāpēc es neuzrādu, kā to izgatavot, un tāpēc tas ir skaidrs.
Rezultātā atstarotājs izskatās šādi:
Atgādina ledusskapja grilu.
Kopumā, protams, jūs varat iztikt bez reflektora, taču manā gadījumā bija nepieciešams ne tikai palielināt attālās stacijas signālu, bet arī vājināt tuvās signālu, kaut arī papildu pastiprinājums (manuprāt, nepareiza antenas izteiksme, virziena koeficients ir pareizāks) nesāpētu.
Antenas un reflektora savienojums ir izgatavots no alumīnija stiprinājumiem (“metāla izolatori”).
Visi viengabala savienojumi tiek veikti uz kniedēm, kas izgatavotas no viena SIP serdeņa.
Nometināmais kabelis, ja nav (viss pārpalikums jau ir nogriezts un aizzīmogots) standarta stiprinājuma, vienkārši pielodējams pie pastiprinātāja plates.
Tālāk mēs paslēpjam pastiprinātāju savienojuma kārbā un skarbo laika apstākļu dēļ visus savienojumus un caurumus pārklājam ar silikona hermētiķi.
Mēs kniedējam antenas loksni caur iekavām līdz reflektoram, un mēs iegūstam gatavo produktu:
Nav jēgas parādīt instalēšanu un azimuta pielāgošanu, uztvērēja iestatījumu izvēlnē parādīšu sava ķermeņa kustību rezultātu:
Pirmkārt, jums jāieslēdz antenas jauda, jo uztvērējam ir šāda funkcija.
Iestatījumu izvēlnē mēs dodamies manuālā kanālu meklēšanā, iestatām nepieciešamo kanālu un zemākā skalā (signāla kvalitāte) mēs antenu iestatām azimutā. Atgādināšu, ka man ir nepieciešams 24. un 30. kanāls.
Dievs pats lika pārbaudīt mūsu torņa signālu:
Tagad mēs ieslēdzam uztvērējā automātisko meklēšanu un redzam, kuras programmas tas mūs aizvedīs:
Sākumā viņš noķēra mani uz tālu torņa otro multipleksu, tas bija tieši tas, uz ko viss bija domāts.
Šīs divas paketes ir gandrīz identiskas, tās atšķiras tikai ziņu programmās dažādās jomās.
Rezultātā mums ir 30 kanāli, no kuriem 10 tiek atkārtoti.
Jā, es aizmirsu norādīt attālumus līdz raidītājiem.Ja ticat informācijai no interaktīvās kartes TsETV, tad vistālāk pa taisnu līniju 21 km., Bet līdz mūsējiem tikai 4 km. Pacelšanās leņķis starp tām ir 74 °.
Antenas ražošanā neviens pastiprinātājs netika nopietni ievainots.